Greenspan advarer mod obligationsboble

Der er en boble på vej på obligationsmarkedet, og så er der i øvrigt mulighed for, at oliepriserne fortsætter med at falde, siger Alan Greenspan, der var chef for Federal Reserve mellem 1987 og 2006, ifølge Daily Telegraph og Bloomberg.

Foto: JONATHAN ERNST.
Læs mere
Fold sammen

Alan Greenspan, der ikke just har fået ros for sin egen evne til at opdage bobler i tide, mener, at der er en boble på vej på obligationsmarkedet, og at PE-forholdene har nået ustabile niveuaer.

»Hvis vi substituerer strukturen på aktiemarkedet, og vi har obligationspriserne, og i stedet for forventet kapitalafkast har forventet renteafkast, så er pris-til-indtjenings-forholdet i en meget ustabil position«, siger Alan Greenspan ifølge Daily Telegraph.

Han mener især, at såkaldt "behavioral economics", der fokuserer på imperfekt information og kognitive faktorer og begrænsninger hos økonomiske aktører, spiller en central rolle i investorernes beslutningstagning, hvilket har været en del af lektien fra krisen i 2008.

Den tidligere Fed-chef advarede også om, at olieprisen, der er faldet knap 20 pct. de sidste seks uger, vil falde yderligere, primært på grund af den amerikanske produktion, der er steget i løbet af de sidste tre år.