Gratis samtaler til og fra katastrofelande

Med Danmark i spidsen har flertallet af nordiske mobiloperatører nu besluttet at undlade at opkræve betaling for telefonsamtaler fra de katastroferamte områder i Asien så langt frem som til 3. januar.

Læs mere
Fold sammen
Allerede i onsdags oplyste mobilselskabet Sonofon i Danmark, at de fra og med 27. december til og med 31. ikke vil opkræve gebyrer for samtaler og sms i de lande, som blev hårdest ramt af katastrofen i Asien. Også Telia og Telmore fulgte kort tid efter trop og tilbyder gratis telefoni fra 27. til og med 30. december, mens TDC tilbyder samme fra 26.-30. Enkelte telefonselskaber, som f.eks. 3, opkræver dog ikke betaling før efter 3. januar, og det skal heller ikke koste noget at sende sms eller at modtage samtaler fra hjemlandet til de katastroferamte området.

I Sverige annoncerede Telia, Tele 2, Vodafone og 3 indledningsvis nultakst i to døgn, men også her har de har nu ophævet samtaleafgifterne til og fra sine kunder i de ramte områder i yderligere fire døgn til og med mandag.

Hos Telia Sonera i Finland er man imidlertid skeptisk over for det arrangement med den begrundelse, at mobilnettet i området allerede er overbelastet. I stedet skænkes et beløb, som modsvarer det, der er blevet ringet for fra katastrofelandene, til Røde Kors, ligesom selskabet sender satellittelefoner til redningsmandskabet.

De fleste mobilselskaber oplyser om vilkårene for samtaler til og fra katastrofelandende på deres hjemmesider.sbh@berlingske.dk