Græske renter farer til vejrs

De græske tiårige renter er onsdag igen røget over 10 pct. for første gang siden september 2013, mens de treårige renter har rundet 3 pct.

Ifølge Sydbanks cheføkonom, Jacob Graven, har investorerne blikket stift rettet mod det græske parlamentsvalg, der finder sted 25 januar og potentielt kan sende Grækenland ud af euroen. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS

De græske tiårige renter er onsdag igen røget over 10 pct. for første gang siden september 2013, mens de treårige renter har rundet 3 pct.

Ifølge Sydbanks cheføkonom, Jacob Graven, har investorerne blikket stift rettet mod det græske parlamentsvalg, der finder sted 25 januar og potentielt kan sende Grækenland ud af euroen.

- Sker det, må investorer med græske obligationer efter alt at dømme vinke farvel til hovedparten af deres penge, skriver Jacob Graven.

For den risikovillige investor er der naturligvis penge at hente i de høje renteniveauer og korresponderende lave obligationskurser. Men Jacob Graven vurderer, at usikkerheden ved græske statsobligationer er stor.

I modsætning til 2010-2012, hvor gældskrisen hærgede Europa og frygten for den græske økonomis tilstand spredte sig til lande som lande Portugal, Irland og store økonomier som Spanien, Italien og selv Frankrig, så er der onsdag anderledes ro om renterne i de øvrige eurolande.

Hvor de græske tiårige renter er stegt 82 basispoint, ligger de italienske for eksempel blot 1,8 basispoint højere.

- Investorerne ser altså den nuværende situation som et selvstændigt græsk problem, konstaterer Jacob Graven.