Græske Piraeus Bank får EU-støtte til omstruktureringsplan

Den græske bank Pireaus Bank, der er Grækenlands største långiver til virksomheder og husholdninger, har fået grønt lys af EU til at få 2,72 mia. euro svarede til mere end 20 mia. kr. i statsstøtte til en omstruktureringsplan.

Foto: ORESTIS PANAGIOTOU. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Bloomberg News.

- Europa-Kommissionen har konkluderet, at de foranstaltninger, der allerede er gennemført som en del af bankens eksisterende omstruktureringsplan fra juli 2014 i tillæg til dem, der tænkes i den ændrede plan, vil gøre det muligt Piraeus Bank for at sikre långivning til den græske økonomi i overensstemmelse med EU's regler om statsstøtte, skrev kommissionen i en erklæring søndag.

Efter Den Europæiske Centralbank tidligere har opgjort underskuddet på 4,93 mia. euro i banken, har Piraeus Bank formået at dække de 1,94 mia. euro af kapitalbehovet fra private midler, lød det fra EU.

- Det betyder, at Piraeus Bank har rejst tilstrækkelig kapital fra private investorer til at dække sin asset-kvalitetskontrol. Niveauet af privat kapital er et tegn på markedets tillid til genoprettelsen af levedygtigheden af denne bank på lang sigt, lød det fra kommissionen.

Finansieringen vil blive leveret inden for rammerne af Grækenlands tilpasningsprogram, lød det i tilsagnet.

- Jeg glæder mig over, at Piraeus Bank har dækket en væsentlig del af sit kapitalbehov fra private investorer. Det er et tegn på markedets tillid, sagde EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager i redegørelsen, skriver Bloomberg.