Græske forhandlinger med kreditorer mislykkes

Forhandlinger mellem Grækenland og landets internationale kreditorer endte i fiasko søndag, da parterne ikke kunne blive enige.

Foto: KOSTAS TSIRONIS. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Det, der af flere blev kaldt et sidste forsøg på at løse Grækenlands gældsproblemer, er endt uden resultat.

Forhandlingerne mellem Grækenland og dets internationale kreditorer i form af EU, Den Europæiske Centralbank (ECB) og Den Internationale Valutafond (IMF) endte i fiasko søndag, da parterne ikke kunne blive enige.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Tiden er ved at løbe ud for Grækenland. Landets nuværende låneprogram udløber ved udgangen af juni, og derved består det mulige fremtidsscenarie, at Grækenland kan blive nødt til at forlade eurozonen.

Ved weekendens møde, der blev afholdt i Bruxelles, luftede de europæiske ledere deres frustrationer over Grækenlands manglende vilje til at gennemføre reformer. Imens insisterede Grækenlands ledelse på, at landet aldrig vil give efter for EU og IMFs krav om nedskæringer i pensioner og lønninger.

Fredag luftede den græske premierminister Alexis Tsipras ellers, at han ville acceptere smertefulde kompromisser, men fra Kommissionen lyder det, at Grækenlands forslag til reformer forbliver ufuldstændige.

»Mens der var nogle fremskridt, lykkedes forhandlingerne ikke, da der fortsat er en stor kløft mellem den græske regerings planer og de fælles krav fra Kommissionen, IMF og ECB,« lyder det fra EU-Kommissionen i en udtalelse ifølge Reuters.

Uenighederne drejer sig om et beløb på op imod, hvad der svarer til omkring 15 milliarder kroner om året i budgetbesparelser.

Finansministrene i eurozonen skal drøfte situationen med Grækenland, når de mødes på torsdag.