Græske aktier får yderligere smæk efter afstemning

De græske aktier var mandag faldet meget i forvejen - men det blev blot endnu værre, efter at det blev offentliggjort, at det græske parlament for tredje gang havde vendt tommelen nedad for premierminister Samaras foreslåede præsidentkandidat Stavros Dimas.

Alexis Tsipras, Syriza. Fold sammen
Læs mere
Foto: ORESTIS PANAGIOTOU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter afstemningsresultatet har det toneangivende græske aktieindeks, ASE-indekset, udbygget nedturen til 11 pct. mod et fald på knap 8 pct. tidligere mandag, før afstemningen gik i gang. Specielt bankerne får store kurstæsk; Eurobank Ergasias falder 22,7 pct., Piraeus Bank ligger 20,6 pct. lavere og National Bank of Greece trækker ned med et fald på 16,8 pct.

I afstemningen fik Dimas 168 stemmer ud af 300 stemmer i Parlamentet, og det var under de krævede 180 for at blive godkendt. Det var det samme stemmeantal som under den sidste afstemning. Med afvisningen af Dimas også i tredje afstemning er der udsigt til nyvalg, og det kan betyde, at magten havner i hænderne på det venstreorienterede Syriza. Det skaber noget usikkerhed om landets økonomiske kurs.

- Syrizas erklærede mål er at få genforhandlet Grækenlands gældsbetingelser og få tilbagerullet mange af de reformer, der er blevet gennemført de seneste par år, skriver Nordea.

Mens de græske aktier styrtdykker, så stiger de græske renter markant. Renten på den 10-årige græske statsobligation er ved middagstid steget 70 basispoint til 9,2 pct.