Græsk-skabt markedsuro påvirker ikke ECB

Den europæiske centralbank har valgt at holde sin rente stabil, og ECB-chef Mario Draghi gør det klart, at den seneste uro på finansmarkeder ikke har skabt bekymring i Europas centralbank.

Foto: LAURENT DUBRULE.
Læs mere
Fold sammen

Aktie- og rentemarkeder har hen over sommeren taget nogle større udsving som følge af usikkerheden omkring Grækenlands medlemsskab af euroen. Men det er ikke noget, der har skabt uro i Den Europæiske Centralbank (ECB), var budskabet på dagens rentemøde, der afholdes hver sjette uge.

»Den nylige udvikling i udviklingen på de finansielle markeder har ikke ændret rådets syn på en bred bedring over hele euro-zonen,« sagde ECBs president, Mario Draghi, der dog også understregede, at de finansielle markeder vil have rådets opmærksomhed fremadrettet:

»Vi vil fortsætte med at overvåge de finansielle markeder tæt,« lød det.

Generelt var meldingen fra Mario Draghi, at der hersker en vis status quo i ECB. Renten fastholdes og støtteopkøbene, som blev lanceret sidste år, fortsætter som planlagt.

Men Mario Draghi gjorde det også klart, at der også er en række eksterne faktorer, der i øjeblikket støtter den europæiske økonomi i sin genopretning.

»Den nedadgående risiko omkring udsigterne for den europæiske økonomi er generelt blevet dæmpet som et resultat af vores pengepolitik, faldet i olieprisen samt valutakurserne,« sagde ECB-præsidenten med hentydning til, at dollaren er steget voldsomt over for euroen de seneste måneder.