Græsk økonomi falder tilbage i recession

Der var negativ økonomisk vækst i Grækenland i de første tre måneder af 2015, og dermed fortsætter problemerne med at tårne sig op for det sydeuropæiske land.

Læs mere
Fold sammen

Ifølge Bloomberg News faldt det græske bruttonationalprodukt (BNP) med 0,2 pct. i første kvartal. Det var dermed andet kvartal i træk med negativ økonomisk vækst, da økonomien skrumpede med 0,4 pct. i fjerde kvartal af 2014. Det var dog bedre end ventet, idet økonomer ifølge Bloomberg News havde regnet med en tilbagegang på 0,5 pct.

Dermed er Grækenlands økonomi i øjeblikket i decideret recession, da det blandt økonomer defineres som mindst to kvartaler - eller seks måneder - i træk med negativ økonomisk vækst.

De dårlige udsigter for den græske økonomi er ikke god læsning for landets politikere, der igennem flere måneder har været i gang med at forhandle med eurozonen om en sidste betaling af en lånepakke til landet.

Eurolandene kræver gennemgribende reformer fra premierminister Alexis Tsipras, men ved det seneste møde blandt landene - i mandags - nåede parterne ikke i mål med en endelig aftale.

Tirsdag formåede grækerne dog at betale et afdrag til den Den Internationale Valutafond (IMF) på 750 mio. euro, men det skete dog komisk nok ved at trække det meste af beløbet på en kreditfacilitet hos netop IMF. Det sagde unavngivne repræsentanter for den græske regering tirsdag til nyhedsbureauet Reuters.

Blot 100 millioner euro af afdraget kom fra grækernes egne reserver. De resterende 650 millioner euro blev trukket på den særlige konto hos IMF, som ellers kun skal bruges i nødstilfælde.