Græsk finansminister siger farvel

Den græske finansminister Varoufakis mener, at han selv står i vejen for en løsning på Grækenlands problemer, og derfor træder han nu tilbage som finansminister.

Foto: ANDREAS SOLARO. Yanis Varoufakis går tilbage som finansminister, selvom folkeafstemningen gik, som han ville.
Læs mere
Fold sammen

Finansminister Yanis Varoufakis er slut med at føre sig frem i de internationale medier som finansministeren på motorcykel. Han offentliggør nu på sin egen hjemmeside, at han træder tilbage fra sin post.Han skriver på sin hjemmeside, at han forlader sin post, da han tror, Grækenland nemmere vil kunne få en aftale uden ham. Han mener, de fleste kreditorer har personlig uvilje mod ham, og derfor ser han det som en nødvendighed, at han træder tilbage.

Han skriver, at han »vil bære kreditorernes afsky med stolthed.« I offentliggørelsen roser han det græske folk for deres »overmenneskelige bedrift,« og deres berømte »Oxi«(nej, red.).

Han opfordrer alle parter til at opnå en ny aftale, som skal indebære omstrukturering af gælden, mindre mådeholdenhed, omfordeling til fordel for de trængte grupper og »rigtige reformer,« som han kalder det.

Nu skal den græske premierminister Alexis Tsipras forsøge at forhandle en ny hjælpepakke uden sin kontroversielle finansminister.