Græsk finansminister beskylder kreditorer for »terrorisme«

Den græske finansminister, Yanis Varoufakis, går nu til yderligheder i sin kritik af de internationale kreditorers krav til det kriseramte Grækenland.

Den græske finansminister, Yanis Varoufakis, kalder kreditorernes behandling af Grækenland for »terrorisme«. Fold sammen
Læs mere
Foto: ARIS MESSINIS

I et interview med den spanske avis El Mundo kalder den græske finansminister, Yanis Varoufakis, kreditorernes behandling af Grækenland for »terrorisme«.

»Det, de gør mod Grækenland, har ét navn: terrorisme,« siger Yanis Varoufakis til El Mundo.

Finansministeren hævder desuden i interviewet, at en græsk statsbankerot vil betyde et tab af en billion euro svarende til 7,46 billioner kroner.

Dundertalen mod kreditorerne, som tæller EU, Den Europæiske Centralbank (ECB) og Den Internationale Valutafond (IMF), kommer bare én dag, før grækerne skal til folkeafstemning om de spare- og reformkrav, som kreditorerne kræver for at holde Grækenland økonomisk oven vande.

Grækenlands premierminister, Alexis Tsipras, har flere gange opfordret grækerne til at stemme nej, og finansminister Yanis Varoufakis har meldt sin afgang, hvis der bliver flertal for et ja.