Grækenlands regering er klar til »kold tyrker«

Vi har ikke brug for nye lån, men for at få forhandlet mere lempelige vilkår for tilbagebetaling af de eksisterende lån, lyder det fra Grækenlands finansminister.

Vi har ikke brug for nye lån, men for at få forhandlet mere lempelige vilkår for tilbagebetaling af de eksisterende lån, lyder det fra Grækenlands finansminister. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS

FRANKRIG: Grækenland har brug for en »kold tyrker«, lyder det søndag fra den græske finansminister Yanis Varoufakis.

Han er på besøg i Paris for at drøfte den græske milliardgæld med sin franske kollega Michel Sapin.

Og tiden er ikke til flere lån, men til en kold tyrker, lyder det ifølge Reuters fra Varoufakis.

»Vi blev valgt til at sætte en stopper for afhængigheden,« siger Varoufakis ifølge Reuters med henvisning til det græske parlamentsvalg for en uge siden, hvor venstrefløjspartiet Syriza vandt en jordskredssejr.

Den græske finansminister er på besøg for at søge at lempe betingelserne for tilbagebetalingen af den astronomiske gæld på 240 milliarder euro.

Tysklands forbundskansler Angela Merkel har tidligere været afvisende over for Grækenlands ønsker om at genforhandle vilkårene for afbetaling af gælden.

Men den franske finansminister Sapin slår ifølge BBC en mere forsonende tone an.

Han sagde inden mødet, at Frankrig er klar til at hjælpe den nye græske regering med at finde en aftale med landets internationale partnere.

»Vi kan diskutere, vi kan forsinke, vi kan reducere dets (gældens, red.) tyngde, men vi vil ikke slå en streg over den,« sagde han ifølge BBC.

Sapin understregede samtidig, at han ser Grækenland som en naturlig del af eurozonen.