Grækenlands parlament godkender reformforslag

Natten til søndag har det græske parlament givet sin støtte til premierminister Alexis Tsipras reformforslag.

Den græske primierminister Alexis Tsipras under fredag aftens parlamentsafstemning Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTIAN HARTMANN

Det græske parlament har natten til lørdag godkendt reformforslaget, som premierminister Alexis Tsipras har afleveret til de internationale kreditorer, skriver Reuters.

Dermed støtter parlamentet forslagene til reformer, der skal bringe landets økonomi tilbage på ret kurs med hjælp fra de internationale kreditorer.

Under debatten i parlamentet sagde Tsipras, at det var »et nationalt ansvar at holde vores folk i live og i eurozonen«, skriver BBC.

EU-kilder vurderer, at Grækenlands kreditorer - EU, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond (IMF) ser positivt på grækernes forslag.

Alexis Tsipras beder om 53,5 milliarder euro (knap 400 milliarder kroner) til at dække Grækenlands gæld indtil 2018. Til gengæld lover han pensionsreformer, skatteforhøjelser og privatiseringer.

Græske banker er kun få dage fra at løbe tør for penge, og med mindre en løsning findes, må grækerne forlade euroen.

Ifølge flere analytikere er den græske reformpakke en stor indrømmelse for den premierminister Alexis Tsipras og hans venstreorienterede parti Syriza, der gik til valg på hård modstand mod kreditorernes krav om besparelser.