Grækenlands økonomi begynder så småt at vise bedring

Udmeldingen kan være medvirkende til at give Grækenland bedre kort på hånden, når der skal tales med kreditorer omkring yderligere redningspakker.

Det er ikke kun den tidligere finansminister, der står til at have snydt i skat. Den lækkede database skulle også indeholde navne på andre græske politikere og betydningsfulde erhvervsfolk, der tilsammen angiveligt ikke har betalt skat for millioner.  Fold sammen
Læs mere
Foto: ANGELOS TZORTZINIS

Grækenland har fremlagt dets budgetplan for næste år, hvor der ventes et større overskud før renteudgifter for det indeværende år, end der ellers tidligere har været ventet.

Det skriver Bloomberg News torsdag, efter at den græske finansminister, Yannis Stournaras, har præsenteret landets budgetplan.

Udmeldingen fra den ellers kriseramte økonomi kan ifølge Bloomberg News være medvirkende til at give Grækenland bedre kort på hånden, når der skal tales med kreditorer omkring yderligere redningspakker.

Det primære overskud ventes som minimum at ende på 812 mio. euro dette år i stedet for 344 mio. euro, som forventningen ellers lød på sidste måned.

Med den nye udmelding venter Grækenland for 2014 at skabe et budgetoverskud på 2,96 mia. euro eller 1,6 pct. af landets bruttonationalprodukt.