Grækenland løsner restriktioner mod import

Grækenland løsner valutarestriktionerne mod græske importvirksomheder. Det meddeler Yannis Stournaras, chef for den græske centralbank, fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Yannis Stournaras, chef for den græske centralbank. Grækenland løsner valutarestriktionerne mod græske importvirksomheder. Fold sammen
Læs mere
Foto: YORGOS KARAHALIS

Siden de græske banker lukkede den 19. juni, har græske virksomheder været tvunget til at søge om tilladelse til at sende penge ud af landet for at kunne betale underleverandører for blandt andet råmaterialer.

Beløbsgrænsen for transaktioner hæves nu fra 50.000 til 100.000 euro om dagen. Ifølge Yannis Stournaras vil det tilfredsstille omkring 70 pct. af alle græske importvirksomheders behov.

- Hvad angår godkendelserne, er vi nu meget nærmere de månedlige importniveauer, som den græske økonomi registrerede inden krisen, siger centralbankchefen.

Han meddeler videre, at myndighedernes mål er at løse alle verserende sager inden for de kommende 10 dage.

Siden slutningen af juni er der blevet godkendt transaktioner for i alt 1585 mia. euro i Grækenland, hvoraf de fleste har været øremærkede til energiimport.