Grækenland holder bankerne lukket resten af ugen

Grækerne kommer heller ikke i denne uge til at kunne gå ned i deres lokale bank. Det er således blevet besluttet, at de græske banker skal være lukket resten af ugen.

Foto: STEFANOS RAPANIS. ARKIVFOTO
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Bloomberg News med henvisning til en talsmand fra det græske finansministerium.

Samtidig bliver kapitalkontrollen fastholdt resten af ugen. Det betyder, at grækerne maksimalt kan hæve 60 euro om dagen i hæveautomater.

Restriktionerne er indført, fordi der i øjeblikket er stor usikkerhed omkring Grækenlands økonomi og fremtid i eurosamarbejdet. Siden mandag i sidste uge har bankerne i det sydeuropæiske land været lukket.

Grækenland er i øjeblikket ved at forhandle en aftale på plads med blandt andre EU, der skal holde hånden under landets skrantende økonomi og sikre, at Grækenland kan betale af på sin gigantiske gæld.

Det lykkedes ikke ved forhandlinger tirsdag i Bruxelles, hvor den græske delegation mødte op uden nye forslag til en løsning.

Der blev dog sat en ny deadline for at komme med forslag, så senest fredag skal den græske regeringstop komme med en ny plan, som stats- og regeringscheferne skal diskutere på et EU-topmøde søndag.