Grækenland får tilført flere milliarder fra krisefond

Grækenland får tilført knap 15 mia. kr. fra eurolandenes krisefond, ESM. Det er resultatet af et møde i eurogruppen mandag aften, fremgår det af en meddelelse oven på mødet.

Foto: ARIS MESSINIS.
Læs mere
Fold sammen

Pengene falder, fordi de græske myndigheder har levet op til en række krav, der blandt andet tæller en reform af banksektoren i det kriseramte sydeuropæiske land.

Det er desuden blevet besluttet, at der nu også kan blive stillet omkring 75 mia. kr. til rådighed med henblik på at polstre de græske banker. Disse penge vil blive frigivet af den græske pendant til Finansiel Stabilitet fra sag til sag.

I forbindelse med mødet opfordrer eurogruppen den græske regering til at intensivere samarbejdet med kreditorerne i form af EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank og IMF - også kendt som trojkaen. Det skal sikre udbetaling af yderligere 7,5 mia. kr. senere på året.

Mandagens betaling på cirka 15 mia. kr. er den første, siden at Grækenland i august fik tildelt en hjælpepakke på omkring 640 mia. kr., skriver Bloomberg News.