Grækenland får næste bid af lånepakke

Eurozonens økonomi- og finansministre er blevet enige om et nyt milliardlån til de kriseramte grækere.

Grækenlands regering fortsætter nedskæringerne, og det har udløst endnu en udbetaling i den internationale hjælpepakke. Men på hjemmefronten giver besparelserne problemer for den græske regering. Her er det politifolk, der protesterer. Fold sammen
Læs mere
Foto: SIMELA PANTZARTZI

GRÆKENLAND: Eurozonens økonomi- og finansministre er mandag blevet enige om det næste lån, som skal medvirke til at hjælpe Grækenland på fode.

Det kriseramte land får i løbet af juli et lån på 2,5 milliarder euro, svarende til 18,7 milliarder kroner, og senere følger flere lån, som samlet vil beløbe sig til 6,8 milliarder euro, skriver Reuters.

Lånene sker under forudsætning af, at den græske regering gennemfører en række reformer, som blandt andet indebærer fyringer i den offentlige sektor. Netop det spørgsmål har været genstand for diskussioner forud for og under mandagens ministerrådsmøde, fordi den græske regeringskoalition er delt i forhold til spørgsmålet om, hvordan Grækenland skal leve op til de mange sparekrav fra sine långivere.

Men efter en uges forhandlinger, der kulminerede i et græsk løfte om at reformere landets offentlige sektor, blev de internationale långivere enige om den næste lånerate. Den skal komme fra Den Internationale Valutafond (IMF), Den Europæiske Centralbank og EU-Kommissionen.

IMF bidrager med 1,8 milliarder euro i august, mens centralbanken hoster op med 1,5 milliarder euro i juli og 500 millioner euro i oktober. De 17 eurozonelande bidrager med 500 millioner euro til oktober, skriver Reuters.