Grækenland får bedste kreditrating i halvandet år

Grækenlands kreditvurdering er blevet hævet seks trin af kreditvurderingsinstituttet Standard & Poor's.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det sker i anerkendelse af eurolandenes beslutsomhed i forhold til at redde grækerne ud af landets økonomiske uføre, rapporterer Bloomberg News.

Kreditvurderingen er hævet til "B-" fra "selective default". Standard & Poor's beslutning kommer, efter Grækenland tidligere i december købte obligationer tilbage til rabatkurs og dermed reducerede sin gæld. Tilbagekøbet var del af en aftale med EU og IMF for at få udbetalt yderligere omkring 367 mia. kr. i støtte.

Forud for tilbagekøbet sænkede Standard & Poor's grækernes kreditvurdering fra "CCC" til "selective default", men gjorde ved samme lejlighed opmærksom på, at ratingbureauet regnede med igen at løfte ratingen, når først tilbagekøbsauktionerne var gennemført.

Standard & Poor's kreditvurdering af Grækenland har ikke været højere siden juni 2011. Samtidig er udsigterne for kreditvurderingen "stabile", oplyser Standard & Poor's.

- De stabile udsigter afspejler vores opfattelse af, at eurozonens medlemslande med beslutsomhed vil støtte Grækenlands medlemsskab af eurozonen samt den græske regerings engagement i finanspolitiske og strukturelle tilpasninger til håndtering af de økonomiske og politiske udfordringer, skriver Standard & Poor's.