Grækenland er parat til at bevæge sig

Græsk minister indikerer, at Grækenland vil komme med nye forslag for at komme ud af dødvandet omkring den græske gældskrise.

Alexis Tsipras Fold sammen
Læs mere
Foto: OLGA MALTSEVA

Fronterne har været trukket skarpt op de seneste dage mellem Grækenland og landets kreditorer, men nu indikerer en græsk minister, at landet er parat til at bevæge sig og fremlægge nye forslag, skriver Reuters.

Det er en af den græske regerings ministre, Alekos Flabouraris, som på græsk tv oplyser, at regeringen vil fremsende nye forslag til kreditorerne, uden at han dog gik i detaljer. Han oplyser samtidig, at landets premierminister, Alexis Tsipras, sandsynligvis vil ringe til EU-Kommisionens leder, Jean-Claude Juncker, i løbet af lørdagen.

Tiden rinder hastigt ud for at finde en løsning på Grækenlands problemer. Den største bekymring lige nu gælder de græske banker, som er ved at løbe tør for likviditet, hvilket kan tvinge Grækenland til at indføre kapitalkontrol eller ligefrem tvangsomveksle pengene til drachmer.

Den Europæiske Centralbank tilførte fredag 1.8 milliarder euro til de græske banker for at holde hånden under landets banksystem.