Grækenland er klar til at sælge obligationer igen

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For første gang i tre år vil Grækenland sælge statsobligationer, og det sydeuropæiske land satser på, at investorerne er villige til at glemme tidligere problemer. Ifølge bankansatte vil Grækenland sælge en femårig obligation i løbet af indeværende eller næste uge.

Det skriver Financial Times.

Obligationsmarkedet er stabiliseret efter sidste måneds turbulens, da centralbankerne signalerede, hvad der kunne ligne et koordineret skift mod monetære stramninger.

Der er derfor et stort "positivt momentum" for Grækenland, udtaler en bankansat med kendskab til obligationsalgene til Financial Times.

Derudover er timingen ekstra god, da Grækenland arbejder på at komme tilbage på kapitalmarkederne, inden den sædvanlige sommerpause. Kombinationen af Italiens kommende valg og udsigten til monetære stramninger kan lægge en dæmper på investorernes risikoappetit, når de vender tilbage til september.

Siden eurozonens gældskrise i 2010 har Grækenland øget sin gæld to gange, begge i 2014, hvor der blev udstedt obligationer med løbetider på tre og fire år for 4,5 mia. euro.

De græske obligationer bliver sjældent handlet, og april 2019-obligationen, der blev solgt med en rente på 4,95 pct. i 2014, blev mandag handlet med en rente på omkring 3,55 pct.