Grækenland: Aftale om hjælpepakke nærmer sig

Grækenland og landets internationale kreditorer mødtes fredag til et møde for eurozonens finansministre, og parterne er foreløbigt nået til enighed om en reform af Grækenlands økonomi svarende til 2 pct. af landets BNP, der kan bane vejen for udbetaling af næste fase af landets hjælpepakke.

Foto: ALEXANDROS VLACHOS

Det skriver Bloomberg News.

- Vi er blevet enige om en 2 pct. reformpakke, 1 pct. i 2019 primært baseret på pensioner og en principiel aftale om 1 pct. i 2020, primært baseret på indkomstskatter. Og vi er enige om, at den græske regering også, parallelt, kan vedtage ekspansive tiltag på den præmis, at økonomien klarer sig bedre end ventet, og at finanspolitikken klarer sig bedre end ventet, sagde Hollands finansminister, Jeroen Djisselbloem, der leder Ecofin-møderne, ifølge en pressemeddelelse.

Aftalen giver også mulighed for, at kreditorernes revisorer kan vende tilbage til Athen og afslutte forhandlingerne, der kan bane vejen for udbetaling af den næste portion af Grækenlands hjælpepakke.

- De store blokke er nu på plads og det burde gøre os i stand til at sætte farten op på det sidste stykke. Yderligere arbejde vil fortsætte i de kommende dage med fokus på, at delegationen hurtigst muligt vender tilbage til Athen for at færdiggøre arbejdet, sagde Hollands finansminister, Jeroen Djisselbloem, der leder Ecofin-møderne, ved en pressekonference ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS