Google-legende indstiller karrieren: Stopper som bestyrelsesformand

Den ikoniske bestyrelsesformand i Googles moderselskab, Alphabet, Eric Schmidt, træder af fra posten. Nu vil han kaste sig ud i filantropi og forskning.

Foto: Mike Blake. Google-legenden og administrerende direktør fra 2001-2011, Erich Schmidt, stopper nu som bestyrelsesformand i moderselskabet Alphabet.
Læs mere
Fold sammen

Google-trioen Eric Schmidt og de to stiftere, Sergej Brin og nuværende direktør Larry Page, har de sidste 17 år været på et væksteventyr, som har gjort internetvirksomheden til den største i verden.

Men nu fortsætter turen uden den tidligere direktør og legende i Google, Eric Schmidt.

Det 62-årige ingeniør har offentliggjort, at han trækker sig som bestyrelsesformand i moderselskabet Alphabet:

»Efter ti år som CEO og syv år som bestyrelsesformand kan jeg ikke vente med at dykke ned i den nyeste forskning, teknologi og filantropi,« skriver Google-ikonet på sin Twitter.

Eric Schmidt videregav allerede for syv år siden positionen som administrerende direktør i Google til stifter Larry Page, men han har spillet en fremtrædende og offentlig rolle for virksomheden under sin tid som bestyrelsesformand i Alphabet.

Blandt andet har Google-legenden været en af de første til at italesætte problemerne ved teknologier som kunstig intelligens, hvis det fører til massive tab af arbejdspladser.

Selv om den tidligere Google-direktørs aktier er blevet udvandet over årene, er han god for omkring fem milliarder dollar i Aphabet-aktier, så der skal nok være rig mulighed for at flotte sig som filantrop og bidragsyder til forskning.

Han er da heller ikke helt klar til at smide håndklædet i ringen hos Google, hvor han ifølge Financial Times fortsat kommer til at overse en række af Alphabets forretninger – herunder deres afdeling for »Smart Cities«.