Golfeventyr koster rigmænd millioner

En række danske rigmænd har tabt mange millioner på deres personlige golfeventyr.

Selv om Golf har ry for at være en yderst dyr sport, så er det nødvendigvis ikke altid nogen god forretning at drive en golfklub.

Det må en række danske rigmænd sande efter et år, hvor deres privatejede golfklub har givet dem tab på mange millioner kroner.

Værst er det gået ud over milliardæren Michael K. Andersen, der ejer en række golfklubber i sit selskab Proark Golf. Her lyder tabet før skat på 17,3 mio. kr.

Jysk-milliardæren Lars Larsen har ligeledes tabt mange millioner på sit jyske golfeventyr Himmerland Golf & Country Club, der i 2008 tabte hele 9,4 mio. kr. før skat.

Ved årsskiftet var gælden i Dyne-Larsen golfklub på over 100 mio. kr., mens egenkapitalen var negativ med næsten ni millioner kroner.

Brug for kontanter

Også stifteren af Den Blå Avis Karsten Ree, der tjente næsten 1,6 mia. på salget af sit livsværk tvinges med at sandsynlighed på at bruge en del af de penge på at lukke hullerne i sin golfklub Ree Golf.

Ree Golf dækker over klubben Helsinge Golf A/S i Nordsjælland. Her var den stenrige iværksætter tidligere medejer af golfanlægget, men overtog blandt andet stifteren og den hidtidige direktør Jes Hovgaards andel, og er derfor nu eneejer den nordsjællandske golfklub, der har omkring 900 medlemmer.

Golfinvesteringen gav sidste år Karsten Ree et minus på 3,7 mio. kr. før skat samtidig med, at egenkapitalen i virksomheden var negativ med 21 mio. kr., hvilket betyder, at fortaget et solidt kapitalindskud for at sikre, at de lokale fortsat kan spille golf i klubben.

- Det er utrolig svært at drive en golfklub i Danmark. Der er kommet flere klubber til over alt samtidig med, at recessionen har gjort det sværere for mange medlemmer at betale deres kontingenter. Men jeg holder fast i mit ejerskab med hud og hår, siger Karsten Ree.

Tjener på shipping - taber på golf

Shipping-milliardæren Arne Simonsen, der står bag en af landets mest luksuriøse golfklubber, Simon’s Golf, har ligeledes tabt store summer på sit golfeventyr.

Mens han befragtningsfirma Scan-Shipping har tjent rigtig gode penge på trods af krisen fik Simon’s Golf sidste år et underskud på næsten to millioner kroner før skat og har nu tabt mere end fem millioner kroner alene de sidste to år.