Gør-det-selv-folket sikrer vækst hos Danske Trælast

Læs mere
Fold sammen
Nordens største forhandler og distributør af byggematerialer, Danske Trælast, har sendt en tidlig julegave af sted til ejerne i den engelske venturefond CVC Capital Partners (CVC) i form af regnskabsårets anden opjustering. Danske Trælast forventer nu at kunne præsentere et overskud mellem 780 og 820 mio. kr. når regnskabet afsluttes den 31. januar 2005.

Baggrunden for opjusteringen er en fremgang i salget til gør-det-selv-folket. Forbrugerne har fået flere penge mellem hænderne, og mange af dem bruges på forbedringer af boligen, hvilket giver travlhed i blandt andet Silvan-butikkerne, som er en af flere kæder under Danske Trælast.

Netop Silvan, der primært er rettet mod gør-det-selv-kunder, har haft den største fremgang i årets første tre kvartaler i forhold til samme periode sidste år af alle koncernens forretningsområder. Væksten i omsætning og driftsresultat har været på henholdsvis 8 og 25 pct.

Væksten i gør-det-selv-segmentet mere end opvejer en stagnation i Danske Trælasts salg til de professionelle kunder. Udviklingen tilskrives en generel svag vækst i byggesektoren og indførelsen af feriefridage, som ifølge Danske Trælast har dæmpet aktiviteten i branchen mærkbart.

Oprindeligt forventede Danske Trælast et overskud på 720-790 mio. kr., hvilket ville have været en pæn stigning i forhold til det sammenlignelige overskud i regnskabsåret 2003/04, der var på 670 mio. kr. Men nu kan ejerne altså varme sig i den kolde tid ved udsigten til, at resultatet sandsynligvis bliver endnu bedre end oprindelig antaget.

CVC overtog Danske Trælast i forsommeren 2003 gennem en afnotering fra Københavns Fondsbørs. Fonden planlagde dengang fire til syv års ejerskab, før Danske Trælast skal sælges igen, eventuelt gennem en re-notering på børsen.