God start for spilmesse

Ambitioner. Den netop afholdte messe for computerspil i Øksnehallen kom godt fra start. Det har givet ekstra næring til ambitionen om at blive Nordeuropas vigtigste messe af sin slags. Det kan sagtens blive en realitet, vurderer Wonderful Copenhagen.

Den har potentiale til at blive Nordeuropas største. Sådan lyder vurderingen af den netop overstået spilmesse D3 i Øksnehallen.

På trods af enkelte skønhedsfejl er helhedsindtrykket, at der her er dannet et solidt afsæt til fremtidig succes.

- Inden for fem år kan den her messe blive den største og bedste spilmesse i Nordeuropa. Markedsføringen har været på et meget højt niveau, og der har været store ambitioner i forhold til, hvilke udstillere man har ønsket at tiltrække. Her har man ikke gået på kompromis og det lover rigtig godt for fremtiden, siger eventchef, Martin Bender fra Wonderful Copenhagen.

Det helt præcise besøgstal er ikke gjort op endnu, men arrangørerne estimerer, at i omegnen af 10.000 har besøgt Øksnehallen og de 30 udstillere i løbet af weekenden. Besøgstallet er noget lavere end de15.000 besøgende, pr-chef og medstifter Kristian Gøtrik havde håbet på, da ErhvervsBladet talte med ham før messen.

Men han betegner stadig messen som en ubestridt succes i kraft af den massive mediedækning, D3 opnåede før og under messen.

- Det har været utroligt vigtigt med så god pressedækning, når det er første gang. Det er noget udstillerne har været glade for, og det får dem til at føle, at de får noget ud af investeringen, siger Kristian Gøtrik.

Flere udstillereHan skal nu sammen med sine medarrangører til at gennemgå budgettet, men han kan allerede nu sige, at der ikke kommer til at være underskud i kassen. Vigtigst af alt er dog, at flere udstillere har meddelt, at de også næste år er at finde på messen.

- Vi går allerede i gang nu med at kontakte nye og flere udstillere, så vi bliver taget med i deres markedsføringsbudget for næste år, siger Kristian Gøtrik.

Ambitionerne skal vokse hvert år og derfor ønsker Kristian Gøtrik at tiltrække flere udstillere, så D3 næste år har et bredere spektrum af udstillende virksomheder på programmet. Han er allerede i dialog med Øksnehallen om leje af flere udstillingsområder og agter desuden at afholde en del af messen andre steder i København, som eksempelvis i en skaterhal.

Ligesom med modemessenOg det er et godt tidspunkt at forsøge at markere sig på markedet for spilmesser, vurderer Wonderful Copenhagen.

- Der er endnu ikke nogle af de større spilmesser i Europa, der for alvor har sat sig på pladsen som Europa bedste og største. Det er stadig et markedet, som mangler at stabilisere sig. Den mulighed skal D3 udnytte, siger eventchef Martin Bender, fra Wonderful Copenghagen.

Han tror på, at messen om nogle år kan mobilisere udenlandske besøgende til den danske hovedstad.

- Målet er at blive ligesom modeugen, hvor man samler hele den nordiske modebranche og samtlige hoteller i byen bliver lagt ned. Vi skal profilere København som andet end slotte og den Lille Havfrue. Det er selvfølgelig også godt, men vi skal følge med tiden, siger Martin Bender.