Globale vinde i Vedbæk

Hervé Bouraima føler sig hjemme. Med afsæt i afrikanske Benin, uddannelse i Frankrig og rejser i store dele af verden, er han nu endt i en god stilling hos danske Navision A/S i Vedbæk. Han har undret sig over den heftige debat om udlændinge i Danmark, for han har det godt her.

Årsagen er ret simpel. Navision har besluttet, at virksomhedens interne sprog er engelsk og uden andre særlige tiltag over for immigranter har Navision nu tiltrukket godt 100 fremmede til deres hovedsæde i Nordsjælland.

»Det er utrolig godt at arbejde her, for alle er på samme niveau, når alle taler engelsk. Dansk ville være utroligt svært at lære så godt, at jeg kunne forstå alle de nuancer, der er i sproget, så Navisions profil passer mig utrolig godt,« siger Hervé Bouraima. Han er dansk gift og har været i Danmark i fire år. og han kan dansk, men danskere er så gode til engelsk, at han ikke bruger det så tit.

Hervè ved godt, at han så kan få lidt svært ved at finde et job i mange danske virksomheder, men han søger også specifikt efter internationalt orienterede virksomheder og det har han fundet i softwarefirmaet Navision. Han oplever, at hans baggrund og kultur kun er en fordel. Han taler fransk og er derfor dybt beskæftiget med Navisions fransktalende kunder rundt om i verden.

»Danskerne opfatter ofte alle udlændinge som flygtninge, som stakler. Men jeg vil ikke ynkes, jeg kan klare mig selv, og jeg har fået et job alene på de kvalifikationer, som jeg har,« siger Hervé Bouraima, der har han omfattende økonomisk uddannelse fra Frankrig.