Gigantiske fonde på udkig i Danmark: Grundfos spøger

Amerikanske kapitalfonde med særdeles dybe lommer har fået øjnene op for grønne investeringer, og danske virksomheder er eftertragtede.

Grundfos' kommunikationsdirektør Kim Nøhr Skibsted. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh

Bjerringbro-virksomheden Grundfos er blandt dem, der er på fondernes radar og tilbuddet til dem var enkelt: "Bare nævn en pris".

Det skriver Børsen.

Den globale klimaaftale, der blev udfaldet af klimatopmødet i Paris, har fået storkapitalen frem i sædet, når det drejer sig om grønne investeringer. Således betyder aftalen, at investorerne har fået sikkerhed for, at verdens nationer fremover vil satse på bæredygtige løsninger.

Virksomheder som Danfoss, Velux, Grundfos, Rockwool, og ventilkoncernen AVK er særligt i fokus. Pumpeproducenten Grundfos afslører da også over for Børsen, at de under både klimatopmødet i Paris og topmødet i Davos, var omgærdet af store fonde.

- Jeg troede, at vi skulle tale partnerskab på projekter, men de var klar til at købe Grundfos. Jeg fik at vide, at jeg bare kunne nævne en pris, siger Kim Nøhr Skibsted, kommunikationsdirektør i Grundfos, til Børsen.

Ifølge Børsen, der har været i kontakt med en række unavngivne amerikanske kapitalfonde, bliver det bekræftet, at de er særdeles interesserede i at opkøbe førende selskaber på det grønne område i blandt andet Danmark. En lang række af de tunge spillere øgede da også kraftigt sit engagement inden for grønne investeringer i 2015, hvor eksempelvis amerikanske Goldman Sachs firedoblede sin grønne investeringspulje, der frem mod 2025 ligger på 150 mia. dollar.

/ritzau/FINANS