George Soros ser lighedstræk nu med med 2008-krisen

Milliardæren George Soros ser tegn på, at de globale markeder nu står over for en krise, som har lighedstræk med finanskrisen i 2008.

Milliardæren George Soros ser tegn på, at de globale markeder nu står over for en krise, som har lighedstræk med finanskrisen i 2008. Kina kæmper med at finde en ny vækstmodel, og Kinas devaluering af landets møntfod, yuan, medfører problemer for resten af verden. Samtidig er forsøget på at hæve renterne en udfordring for den vestlige verden, påpeger George Soros. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI

Kina kæmper med at finde en ny vækstmodel, og Kinas devaluering af landets møntfod, yuan, medfører problemer for resten af verden. Samtidig er forsøget på at hæve renterne en udfordring for den vestlige verden, påpeger George Soros.

Det skriver Bloomberg News.

De globale aktiemarkeder har til og med onsdag tabt knap 2500 mia. dollar i værdi siden årskiftet. Og tabene er ikke blevet mindre, efter at de asiatiske markeder torsdag er dykket oven på lukningen af børserne i Shanghai og Shenzen i Kina - den anden af slagsen på en uge.

- Kina har et kæmpe tilpasningsproblem. Jeg vil sige, at det løber op i en krise. Når jeg ser på de finansielle markeder, er der alvorlige udfordringer, som minder mig om den krise, vi havde i 2008, siger George Soros til Bloomberg News.

George Soros' hedgefond øgede i gennemsnit med 20 pct. om året i perioden 1969 til 2011 og anslås i dag at have en nettoværdi på omkring 27,3 mia. dollar ifølge Bloomberg Billionaires Index.

Milliardæren blev for alvor et kendt navn, da han i 1992 tjente omkring 1 mia. dollar på at satse på, at Storbritannien vil blive tvunget til at devaluere pundet.