Genmab går glip af potentielle milestonebetalinger

Biotekselskabet Genmab mister pæne potentielle miletone- og royaltybetalinger i forbindelse med, at medicinalgiganten Merck Serono har besluttet ikke at videreføre udviklingen af Humax-TAC. Det oplyser Genmabs presse- og investor relationschef, Helle Husted, til RB-Børsen.

- Vi mister potentielle miletone- og royaltybetalinger på 38 mio. dollar, men det er betalinger, der ville have ligget langt ude i fremtiden, da udviklingsarbejdet kun er i den prekliniske fase, siger Helle Husted.

Genmab vil se på mulighederne for Humax-TAC, når materialet er modtaget fra Merck Serono.

Det er Merck Seronos gennemgang af porteføljen i forbindelse med sammenlægningen af Merck og Serono, der har fået medicinalgiganten til beslutte, at Humax-TAC ikke opasser ind i koncernens udviklingsplaner.

- Men vi har ikke betalt noget for tilbageførslen, så det påvirker os ikke økonomisk i indeværende regnskabsår, lyder det fra Genmabs presse- og investor relationschef. Hun peger på, at Genmab nu har muligheden for at udvikle stoffet selv.

- Der er mange udviklingsmuligheder. Det kan bruges inden for autoimmune sygdomme, leukæmi og non-Hodgkins lymfon (lymfekræft, red.), så der er mange muligheder for det produkt. Der vil vi selvfølgelig kigge nærmere på, siger Helle Husted.

Genmabs udlicensierede de globale rettigheder til HuMax-TAC til Merck Serono i maj 2005.

RB-Børsen