General Electric er stadig en bank

På trods af, at General Electric er verdens største producent af flymotorer og udstyr til radiologi, så er GE stadigvæk en bank - i høj grad endda. Det skriver Wall Street Journal.

Foto: DAVID W CERNY

Da finanskrisen toppede i september 2008, lovede General Electrics administrende direktør, Jeff Immelt, at koncernen ville blive mindre afhængig af den finansielle arm GE Capital, men alligevel forventes det, at godt 45 pct. af General Electrics overskud vil komme fra den GE Capital, der har godt 50.000 ansatte.

Jeff Immelt har senest har annonceret et mål om, at blot 30 pct. af virksomhedens overskud skal komme fra den finansielle division.

Direktøren ønsker sideløbende at styrke resultatet i den industrielle division ved at skære 1 mia. dollar i omkostninger og styrke salget på nye markeder, eksempelvis i Afrika og Mellemøsten, men General Electric forventer dog kun en industriel vækst på mellem 2 og 6 pct. i 2013 i forhold til 2012, og den svage vækst har gennem tiden også været årsag til GE Capitals vigtighed.

Koncernen offentliggør regnskab fredag før åbningen af det amerikanske aktiemarked.

/ritzau/FINANS