Genbrugsbutikker rammes af krisen

Danskerne holder så meget igen med deres forbrug under krisen, at selv genbrugsbutikkerne nu mærker til det.

Foto: Colourbox / arkivfoto. Selv om genbrugsbutikker har nydt godt af, at forbrugerne har passet godt på deres penge og derfor købt genbrug under krisen, oplever butikkerne nu, at krisen også rammer dem.
Læs mere
Fold sammen
Selv om genbrugsbutikker har nydt godt af, at forbrugerne har passet godt på deres penge og derfor købt genbrug under krisen, oplever butikkerne nu, at krisen også rammer dem.

Det skriver Fagbladet 3F.

I online-shoppen Trendsales oplever man en ændret adfærd blandt de handlende, som først køber nye tasker og hårspænder, når deres egne er solgt.

- For det andet pruttes der mere om prisen. I modsætning til før accepterer forbrugerne ikke bare den pris, der står på varen, siger Martin Falslev Andersen fra Trendsales.

I Dansk Røde Kors butikkerne landet over bliver der indleveret færre ting til genbrug, og købetrangen har fortaget sig.

- Krisen rammer butikker med genbrug lige såvel, som andre butikker. Kunderne handler ikke hos os af nød, men fordi de kan finde sjove ting, og det forbrug skruer de altså også ned for i en krise, siger chef for genbrugsområdet hos Dansk Røde Kors, Erik Hove til fagbladet.

I Frelsens Hær har man ingen problemer med salget. Men der bliver indleveret en del mindre, end der gjorde i begyndelsen af året.

- ulha