Gebyrstigning på 150 procent

Svar på tiltale: Realkredit Danmark hæver to gebyrer med 150 procent. Fra 200 kr. til 500 kr. »Man skal huske, at se det i en sammenhæng,« siger direktør Sven Holm.

Hvordan pokker kan I komme igennem med en prisforhøjelse på 150 procent?

»Nu skal man altså tænke på, hvor tit vi regulerer gebyrerne. Det er sket sidste gang på dette område (valg af Flexlåntype, red.) tilbage i 1996.«Så nu hæver I dem til det samme, som Jeres konkurrenter tager?

»Jaaah, vi hæver dem til det, som er rimeligt. Rimeligt i forhold til det arbejde, der skal udføres. Hidtil har det været for lavt i forhold til papirgangen.«Så det giver lidt ekstra på bundlinien?

»Der ligger en merindtjening i niveauet fire mio. kr. Det er jo ikke en cashcow, vi ser foran os.«Men Sven Holm, hvor er konkurrencen henne, når I kan hæve et gebyr fra 200 kr. til 500 kr. uden at miste kunder?

»Der er sørme konkurrence, hård konkurrence hele tiden. Men man skal se hele produktviften under et. Altså det samlede realkreditlån.«Hvad tror du bilisterne ville sige, hvis en tankstation pludselig satte benzinprisen op fra ni kr. til 22,5 kr? Tror du ikke, man så ville finde en anden tankstation?

»Jo, hvis de kan få benzinen billigere et andet sted. Nu skal man huske, at man er vant til, at netop benzinpriserne ændres hele tiden. Det gør vores gebyrer ikke, så det synes jeg ikke, at du kan sammenligne.«Jeg kan dog konstatere, at indtjeningen på bundlinien i realkreditten stiger og stiger?

»Det er rigtigt, at i perioder med stor aktivitet, så stiger vores indtjening. Vi skal jo alle drive en forretning, som giver et fornuftigt udbytte. Ellers har vi ingen aktionærer.«