GE oplever profitvækst over næsten hele linjen

General Electrics leverede et regnskab, der med et justeret resultat på 0,36 dollar pr. aktie levede op til analytikernes forventninger om et justeret resultat pr. aktie på 0,35 dollar.

Foto: MAURITZ ANTIN.
Læs mere
Fold sammen
Administrerende direktør Jeff Immelt noterer i regnskabet, at GE havde vækst i seks af syv forretninger og reducerede de strukturelle omkostninger, og det på trods af et udfordrende forretningsklima i Europa. Den samlede omsætning faldt dog 4 pct. i forhold til andet kvartal 2012, og endte på 35,1 mia. dollar.

Den eneste division, der måtte realisere et omsætningsfald, var Water & Power-divisionen, hvor GE konkurrerer med Vestas. Her faldt omsætningen 17 pct. til 5715 mio. dollar.

»Vi præsterede i et forretningsklima, der er forbedret en smule i forhold til første kvartal. Udviklingsmarkederne er fortsat modstandsdygtige, og i USA så vi stærk vækst i dette kvartal. Europa er stabiliseret, men udfordret. Vi forventer en fortsat udvidelse af marginerne og segmenternes overskud i andet halvdel af 2013,« siger administrerende direktør Jeff Immelt i en pressemeddelelse.

/ritzau/FINANS