Gates donerer 80 millioner til kvinders ligestilling

Microsoft-grundlæggeren Bill Gates fond donerer 80 millioner dollar for at fremme kvinders ligestilling.

»Jeg vil i dag annoncere, at vores fond donerer 80 millioner dollar til arbejdet med at dække manglen på data om kvinder og til at tilføre nye data,« det fortæller Melinda Gates, hustru til Microsoft-grundlæggeren Bill Gates, på den internationale Women Deliver-konference i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er kvinderne i Burundi klar over, hvordan man undgår at blive gravid? Hvor stor er dødeligheden blandt mødre i Indien? Hvor mange piger går i skole i Honduras?

For at man kan investere fornuftigt, skal man vide, hvor der er behov for penge. Derfor donerer Bill & Melinda Gates' Fond 80 millioner dollar (525 millioner kroner) til arbejdet med at indsamle data om verdens kvinder.

Det fortæller Melinda Gates, hustru til Microsoft-grundlæggeren Bill Gates, på den internationale Women Deliver-konference i København.

- Jeg vil i dag annoncere, at vores fond donerer 80 millioner dollar til arbejdet med at dække manglen på data om kvinder og til at tilføre nye data.

- Som samfund er vi nødt til at vide, hvad der tæller. I dag er kvinderne undervurderet, og det kommer vi til at ændre, siger Melinda Gates på et pressemøde.

Bella Center i København åbnede mandag dørene for den storstilede konference, der over fire dage sætter fokus på netop kvindernes rettigheder, sundhed og vilkår.