Gang i TK Developments frasalg

Kort efter salget af Fields har TK Development nu solgt et shoppingcenter i Polen. Og endnu et centersalg er på vej.

Det begynder at lysne for den ellers hårdt pressede ejendomsudviklingskoncern TK Development.

Selskabet har netop solgt shoppingcenteret Galeria Pomorska i Polen til et britisk investeringsselskab - og det til en pris på 305 mio. kr., hvilket er pænt mere, end hvad TK Development havde bogført centeret til.

»Salget underbygger vores formodning om, at markedsniveauet har ændret sig i den rigtige retning i Polen og Tjekkiet. Hvis vi også får lavet en handel i Tjekkiet, som bekræfter, at det her er prisniveauet, så må vi vurdere, om vi skal lave nogle værdireguleringer på vores ejendomme, når regnskabsåret udløber 31. januar,« siger TK Developments administrerende direktør Frede Clausen.

Opskrivning vil pynte
En opskrivning af TKs ejendomsværdier vil pynte betragteligt på koncernens regnskab efter et par grimme år med et samlet underskud på mere end en milliard kr. Men indtil videre fastholder Frede Clausen altså forventningen om et nul-resultat for regnskabsåret 2004/05.

TK Development ejer ni store centre i Polen, Tjekkiet og Slovakiet, og Frede Clausen regner altså med at få solgt endnu et af dem i løbet af januar.

Salgene er hårdt tiltrængt for Aalborg-virksomheden, hvis pengekasse i lang tid har skrabet bunden. Køberen af Galeria Pomorska har deponeret købesummen, som bliver udløst til TK Development i januar.

»Det ser fornuftigt ud med likviditeten nu, og vores balance bliver lettet ganske betydeligt, når betalingen for Fields falder på plads på mandag,« siger Frede Clausen.

Milliard bruges til gæld
I begyndelsen af december solgte TK Development sin halvpart i Fields til den norske partner Steen & Strøm for knap halvanden milliard kr.

De første 1,1 milliard udbetales på mandag og skal straks bruges til at betale gæld. Resten betales 1. marts 2007 og afhænger endeligt af, hvordan det er gået med Fields de tre første år.

Oplysningen om salget i Polen fik i går den underdrejede TK-aktie til at stige med seks til syv pct.