Fynske busser holder stille

Strejke har ramt busserne på Fyn og Langeland for anden dag i træk.

De regionale busser på Fyn og Langeland holdt tirsdag stille for anden dag i træk, fordi de 350 chauffører strejker i protest mod deres arbejdsgiver Arriva. Arriva A/S, som overtog buskørslen på Fyn i maj sidste år efter Combus, beskyldes af chaufførerne for en lang stribe brud på overenskomsten.

Chaufførerne nedlagde arbejdet natten til mandag. På et fagligt møde tirsdag morgen blev de enige om at fortsætte arbejdsnedlæggelsen til foreløbig onsdag morgen, hvor de mødes igen. Chaufførerne har afleveret en liste til den lokale Arriva-ledelse med, hvad chaufførerne betegner som 18 brud på overenskomsten.

Ifølge SiD-brancheformand John Noach hos SiD Transport Odense har problemerne hobet sig op i lang tid.

- Der er en lang række uløste problemer, som ledelsen ikke har fået bragt i orden. I stedet er der flere eksempler på, at kritiske chauffører har fået at vide, at de bare kan skride, hvis de er utilfredse. Der er tale om decideret dårlig ledelsespolitk fra Arrivas side. De er ikke dygtige nok, og det ligner bevist forsøg på at bryde overenskomsten, hvor fortolkningen af overenskomsten gang på gang ender i faglige voldgifter, siger John Noach til Ritzau.

Blandt de mang stridspunkter er fortolkning af regler om overarbejdssbetaling, valg af tillidsmænd, varslinger og uniformer.

/ritzau/