Fynsk metalvirksomhed har det som humlebien

Når folk fra organisationen Dansk Industri går rundt og fortæller vidt og bredt, at det på ingen måde er muligt at leve af metalproduktion i Danmark, så går direktør Arne L. Christensen rundt og ryster på hovedet.

Han og hans virksomhed, Rea Automatdrejning ApS i Otterup med 86 ansatte, lever nemlig rigtig godt af at producere metalemner til andre virksomheder på sine mange automatiske maskiner.

Det seneste år øgede virksomheden sin omsætning med 25 pct., mens indtjeningen fulgte godt og vel med, og Arne L. Christensen tror på fortsat fremgang.

Det skyldes nok, at vi ikke ved, at vi ikke kan gøre det, siger han, som er lidt irriteret på folkene fra DI.

Ærlige og vedholdende

- Vi gør et godt stykke arbejde her i firmaet, og vi er vedholdende over for kunderne, og jeg er ærlig talt lidt irriteret, når DIs folk går rundt og snakker om, at produktionen skal flyttes ud af landet. En af hemmelighederne på Otterup-virksomheden er en konstant investering i nye maskiner og nyt udstyr. Det seneste år er arbejdsstyrken udvidet med 13 mand, ligesom der er investeret i både maskiner og bygninger, siger Arne L. Christensen.

- Vi har altid investeret løbende i nye maskiner, og så uddanner vi også vores egne folk til de funktioner, som vi har brug for, forklarer han.

Han startede virksomheden i 1969, og siden har i Rea opskriften været konstant vækst og fremgang.

Virksomheden leverer metal-komponenter i alle former for metal til både ind- og udland, og eksportandelen er oppe på 25 pct.

- Folk tror, at vi kun er gode til at lave store serier på de automatiserede maskiner, men vi kan det hele, også lave små serier, siger han.

Rea er et godt eksempel på, at det sagtens lade sig gøre at tjene penge på at lave selv simpel produktion i Danmark.

Således viser egenkapitalen i Rea Holding ApS, som den 60-årige Arne L. Christensen selv ejer, og som er hovedaktionær i Rea Automatdrejning, en egenkapital på 141 mio. kr., så indtjeningen har været stabil i en lang årrække.

I Rea Automatdrejning ApS er generationsskiftet begyndt, så datteren og svigersønnen kan føre virksomheden videre.

Lone Demant Nielsen og Peter Nielsen er for længst blevet en del af virksomhedens ledelse, og planen er, at de i de kommende år skal overtage 10 pct. af anpartskapitalen i virksomheden om året. I denne sommer overtog de 20 pct. af kapitalen.