Fuldt hus til PFA-dom

De første morgenfriske folk stod klar uden for Østre Landsrets bygninger, da personalet mødte klokken otte for at overvære fredagens domsafsigelse over Kurt Thorsen og Rasmus Trads.

Allerede fra morgenstunden begyndte interesserede tilhørere at strømme til Østre Landsret og straks efter dørene blev åbnet ind til hallen foran retslokalet, hvor dommen bliver afsagt kl. 12.00, blev der taget opstilling foran døren til retten.

Landsdommer Erik Kjærgaard har besluttet, at der kun lukkes tilhørere ind i det omfang, der er siddepladser til. Og det betyder, at der er plads til 80 tilhørere i retslokalet, og oveni kommer så pressefolk. Samlet vil omkring 100 høre landsdommer Erik Kjærgaard læse dommen op over Kurt Thorsen og Rasmus Trads.

Men endnu flere vil komme til at følge domsafsigelsen. Både TV 2 og Danmarks Radio har ekstraudsendelser, hvor der sendes direkte fra retslokalet.

Landsrettens bygninger i Bredgade i København var fredag formiddag omdannet til noget nær et tv-studie. En snes teknikere fra Danmarks Radio og TV 2 arbejdede på højtryk med at trække kabler gennem døre og vinduer, stille kameraer op og hænge projektører op både inde i rettens bygninger og udenfor. Fire store lastbiler med tv-udstyr og syv andre store tv-vogne blokerede gaderne omkring rettens bygninger.

Allerede torsdag var teknikerne inde i retten og tage mål til de mange kabler, der skal til for at sende direkte fra begivenheden.

For første gang i dansk retshistorie er der givet tilladelse til at filme de tiltalte på anklagebænken før domsafsigelsen.

Pressen har også fået lov til at filme i rettens bygninger, når Thorsen og Trads og deres advokater kommer ud af retslokalet efter dommen.

Om anklageren vil kræve Thorsen og Trads fængslet umiddelbart efter dommen står ikke klart, før retten har talt fredag. Størst er risikoen for Thorsen, da han har adresse i udlandet.

Ritzau