Fremryk aktiveringen og få 3000 flere i job

Danskere skal kun gå ledige i seks måneder, før de skal i aktivering. Det mener Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der derigennem kan få 3000 flere i job.

Man skal ikke have lov at gå ni måneder ledig, før man bliver tvunget ud i aktivering. Det mener Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), der gerne vil have ledighedsperioden sat ned til et halvt år.

I forbindelse med sommerens Velfærdsreform blev regeringen, Socialdemokraterne, De Radikale og Dansk Folkeparti enige om at sætte perioden ned fra et år til ni måneder, og det giver ifølge regeringens beregninger cirka 3000 flere job. AE's forslag sender nogenlunde lige så mange i arbejde, skønner rådet selv. Og det er ikke en ubetydelig mængde.

- I den situation vi står i nu, der må det være optimalt med en hurtig afklaring i forhold til de arbejdsløse. Både i forhold til om de er jobparate eller mangler nogle kvalifikationer. Altså jo før man får det afklaret, jo bedre, mener Frederik I. Pedersen, økonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Netop i forhold til manglende kvalifikationer må virksomhederne lempe på kravene til de nyansatte, så alle ledige kan ride med på det økonomiske opsving.

/ritzau/