Fremgang hos elvirksomhed

Fokusering. Offshore og vindmøllebranchen skal bidrage til vækst i Olesen & Jensen i Esbjerg. Priserne på el-installationer er ikke fulgt med højkonjunkturen.

Elvirksomheden Olesen & Jensen A/S i Esbjerg tog i det seneste regnskabsår et vigtigt skridt ud af de senere års indtjeningsmæssige dødvande ved at øge overskuddet før skat med godt 150 procent til 1,5 mio. kr.

Til gengæld faldt omsætningen med godt syv mio. kr., og den skal i dette regnskabsår tilbage på det niveau omkring 77-78 mio. kr., som har været standarden i de tre foregående regnskabsår.

'Jeg er stolt'- Jeg er stolt af resultatet, idet vi har fokuseret mere på indtjening end omsætning, og det er lykkedes. I dette regnskabsår vil vi hente mere omsætning, og det ser ud til, at vi får lige så travlt som i slutningen af det seneste, siger adm. direktør Claus Boel.

Seks områderHan købte sammen med hustruen Marlene virksomheden af sin svigerfar, Carsten Jensen, for halvandet år siden.

Han har brugt mange kræfter på at gennemgå de seks forretningsområder for at få et overblik over, hvor lønsomheden er størst, og hvor processer skal optimeres.

- Det kan godt være, vi skal begrænse os inden for nogle områder, men vi har de afdelinger, vi skal have, siger Claus Boel.

Værksted i sværvægtsklasseBlandt vækstområderne er det elektromekaniske værksted, hvor Olesen & Jensen udfører service og test på motorer og generatorer op til 630 kilowatt for energisektoren, olie- og gaskunder, vindmølleindustri og kraftværker.

Værkstedet i sværvægtsklassen med krankapacitet op til 20 ton kan også lægge rammer til klassificering af marinemotorer før montering.

Også alarm og kommunikation er blandt områderne med yderligere potentiale.

Højkonjunktur giver for lidtDen traditionelle elinstallationsforretning er fortsat det største enkeltområde, men her er højkonjunkturen inden for byggeriet ikke slået tilstrækkeligt igennem på bundlinjen.

- Jeg tror, vi kommer til at tjene penge på elinstallationer også i år, men det er et benhårdt marked. Priserne er stadig ikke kommet op, selv vi næsten ikke ved, hvor vi skal hente folk fra.

- Heldigvis har vi loyale medarbejdere, der ikke rykker i stort tal, selv om der er travlhed i markedet, siger Claus Boel, der tillægger synlig ledelse stor betydning i bestræbelserne på at holde sammen på staben.

Han tror ikke på voldsom organisk vækst inden for elinstallationer, men skulle der dukke en mulighed for opkøb i forbindelse med generationsskifte op, er Olesen & Jensen villig til at handle.

Foruden en omsætningsstigning venter den nye Olesen & Jensen-ejer at kunne fordoble indtjeningen før skat til omkring tre mio. kr. i et år, der er begyndt løfterigt.