Fredagens aktier: Rockwool roterede til tops i grønt marked

Efter en lidt tøvende start på handelsdagen kravlede Rockwool fredag op blandt de danske aktier i C25-indekset og endte som den mest stigende aktie i indekset, der steg 0,7 pct. til 1196,22.

Rockwool overraskede torsdag eftermiddag investorerne ved - én dag før tid - at komme med regnskab for årets tredje kvartal, hvor forventningerne til 2019 samtidig blev nedpræciseret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Rockwool overraskede torsdag eftermiddag investorerne ved - én dag før tid - at komme med regnskab for årets tredje kvartal, hvor forventningerne til 2019 samtidig blev nedpræciseret.

På en telekonference fredag formiddag fik selskabet dog talt sig selv op, fortæller Nikolaj Holmsgaard, der er ansvarlig for aktiehandel hos ABG Sundal Collier. Aktien steg 3,3 pct. til 1426 kr.

»De var meget selvsikre og var i stand til at tale kursen op. Det er meget tydeligt, at stigningen kom lige efter, at telekonferencen var slut«, siger han.

Rockwool forventer nu, at omsætningen i 2019 vil vokse i den lave ende af det tidligere udmeldte interval på 2-5 pct. i lokal valuta. Den ventes fortsat en overskudsgrad (EBIT-margin) på omkring 12,8 pct.

I toppen af det danske eliteindeks endte også Novo Nordisk, der steg 1,4 pct. til 368 kr., efter at de seneste to dage har budt på kursfald oven på selskabets kapitalmarkedsdag onsdag.

Her undlod Novo Nordisk at stille konkrete vækstmål for hele forretningen op, men gav i stedet delmålsætninger for enkelte områder.

»Aktien var lidt presset efter kapitalmarkedsdagen, så der er dels lidt rebound i det, dels ligger sektoren pænt«, siger Nikolaj Holmsgaard.

Han peger på, at stigningen til Novo var med til at give hele C25-indekset et løft, da aktien er den, der vægter tungest i C25.

GLUNZ TIL BUNDS OVEN PÅ REGNSKAB

En stribe finanshuse var fredag ude med analyseændringer - blandt andet Berenberg, som sænkede sin anbefaling af Mærsk-aktien til "hold" fra "køb", mens kursmålet blev løftet til 9000 kr. fra 8700 kr. B-aktien steg 0,3 pct. til 9464 kr.

RBC Capital Markets skar sit kursmål for Danske Bank-aktien til 100 kr. fra 120 kr. Anbefalingen af aktien, der fredag steg 1,2 pct. til 91,44 kr., er fortsat "sector perform".

Ørsted-aktien faldt 0,3 pct. til 608,20 kr., til trods for at Credit Suisse løftede kursmålet for aktien til 450 kr. fra 425 kr. Det er dog 26 pct. under den aktuelle kurs, og anbefalingen er da også "underperform".

Fredag var der også en stribe analyseændringer for NKT-aktien, der torsdag blev belønnet for sit regnskab for tredje kvartal med en kursstigning på 3,4 pct.

Nordea har løftet sin anbefaling til "køb" fra "hold" og sat et kursmål på 160 kr. for aktien, mens ABG Sundal Collier har løftet sit kursmål til 120 kr. fra 90 kr., men gentaget anbefalingen "hold".

Danske Bank har løftet sit kursmål med 10 kr. til 150 kr. og anbefaler fortsat "køb" af aktien, der fredag faldt 1,8 pct. til 130,50 kr.

Blandt fondsbørsens mindre selskaber kom Glunz & Jensen fredag med regnskab, hvor forventningerne til 2019 blev nedjusteret. Aktien blev straffet med et kursfald på 6,3 pct. til 75 kr.

/ritzau/FINANS