Fredagens aktier: Rockwool banket til bunds i urofyldt marked

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Rockwool blev fredag sendt til bunds i C25-indekset, der tilbragt det meste af dagen i grønt terræn, men lukkede i rødt. Stemningen vendte, efter at Kina varslede gengældelsestold på amerikanske varer, og C25-indekset faldt 0,3 pct. til 1135,39.

Kina vil indføre told på 5-10 pct. på amerikanske varer for yderligere 75 mia. dollar som en gengældelse af amerikanernes told på varer, som importeres fra Kina.

»Det er en afgørende faktor for den globale økonomi, så markedet er meget følsomt over for det, der kommer. Det vil det fortsat være - på både godt og ondt,« vurderer Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank.

Aktien i Rockwool blev sendt ned med 15,9 pct. til 1377 kr., efter at selskabet kom med regnskab og skar sine forventninger. Der ventes nu en omsætningsvækst i lokal valuta på 2-5 pct. i 2019 mod før 4-8 pct., hvilket kommer bag på Martin Munk.

»Det er en overraskende nedjustering, som vi ikke havde set komme. Det var faktisk et ok regnskab, men Rockwool ser nu ikke den aktivitet i resten af året, man ellers havde håbet på,« lyder vurderingen.

Ambu genvandt lidt af det tabte

I toppen af eliteindekset var Ambu, der steg 7,1 pct. til 100,25 kr., efter at aktien torsdag faldt 15,5 pct. efter en nedjustering.

»Det er et rebound oven på faldet. Der tolkes på regnskabet, og det er forskellige holdninger til, hvor aktien skal ligge. Det skaber forvirring, for der er både markant lavere og højere kursmål,« siger Martin Munk.

Simcorp-aktien endte også i toppen med et plus på 5 pct. til 625,50 kr. Selskabet opjusterede torsdag aften forventningerne.

Der ventes nu omsætningsvækst i lokal valuta på 12-17 pct. og en overskudsgrad (EBIT-margin) på 25-28 pct. Tidligere var forventningen en vækst i omsætningen på 10-15 pct. og en overskudsgrad på 24,5-27,5 pct

Også Maersk Drilling, der på børsen går under navnet The Drilling Company of 1972, kom fredag med regnskab. Her viste tallene overordnet set tilbagegang, og aktien faldt 3,5 pct. til 372,40 kr.

Nykredit lagde 100 kr. til DSV-kursmålet, så det nu er 725 kr. Der anbefales »køb« af aktien, der fredag steg 0,6 pct. til 659 kr.

B&O banket op - og ned igen

Blandt sidepapirerne steg Bang & Olufsen-aktien en overgang 14 pct., men aktien lukkede 1,1 pct. højere i 42 kr. Plusset kom, efter at bestyrelsesformand Ole Andersen over for Dagbladet Børsen erklærede sig lydhør over for købstilbud.

NKT bekræftede fredag en ordre til 670 mio. kr. på højspændingskabler til Viking Link, og aktien steg 0,7 pct. til 90,05 kr.

Byggevaregrossisten Brødrene A&O Johansen kom fredag med regnskab for andet kvartal, hvilket blev dikteret til et fald i aktiekursen på 1,6 pct. til 315 kr. På bundlinjen løftede selskabet sit overskud med 1,5 mio. kr. til 39,8 mio. kr.

Cbrain-aktien steg 0,3 pct. til 29,20 kr., efter at selskabet fredag offentliggjorde en fireårig aftale med SKI om cloudløsninger.

/ritzau/FINANS