Franskmand på dansk Mission Impossible

Serge Lupas har rent faktisk mere end en kinamands chance for at lykkes med at genoprette tilliden til Tiscali, men det er sidste udkald. Lupas har fået en ledelsesmæssig udfordring af dimensioner.

Læs mere
Fold sammen
Den gode Tiscali-nyhed er, at der er stadigt færre klager over firmaets langsommelige, dårlige og ofte urimelige behandling af tele-kunderne.

Det er samtidig den dårlige nyhed.

For udover, at Tiscali er ved at få styr på sagerne, så hænger forbedringerne også sammen med, at kunderne er flygtet i rædsel fra Tiscali - i det omfang det altså har ladet kunne sig gøre. For mange kunder har oplevet at hænge time- og næsten ugevis i telefonen, blot for at få skældud af en Tiscali-medarbejder.

Alt det skal den 36-årige franskfødte Serge Andrei Lupas nu rette op på. Han er den ny administrerende direktør og bestyrelsesmedlem i den danske afdeling af den internationale telekoncern, Tiscali.

I bestyrelsen afløser han Rudolf Huisman og i den daglige varme stol tager han over efter Lis Lysholm, der stod distancen i otte måneder.

Den svære fremtid
Tiscali formåede i slutningen af 1990erne at få mange kunder, der ville hurtigt og billigt på nettet. Selskabet var tilmed et alternativ til store TDC, og blandt stifterne var Frank Rasmussen, hvis selskab, World Online, blev købt af Tiscali.

Siden stiftede Frank Rasmussen Telmore, der i dag er overtaget af TDC.

Desværre var infrastrukturen i Tiscali ikke på plads. Hverken produktmæssigt eller i de helt afgørende kundesystemer, der skal tage sig af den overraskende mængde vejledning, kunderne rent faktisk har brug for. Siden har det været øretævernes helt sikre holdeplads at være administrerende direktør for Tiscali, men ret beset har Serge Lupas faktisk mere end en kinamands chance for at lykkes.

Han bringer nemlig megen erfaring med sig fra konkurrenten, Cybercity, der ganske vist har svært ved at tjene penge, men som har et meget stærkt ry i erhvervslivet, som en professionel og troværdig partner.

Trods navnet og den franske forbindelse, så taler Serge Lupas flydende dansk, og det får han også brug for i det, der er ved at være sidste udkald, hvis Tiscali skal have succes i Danmark.