Fransk milliardær og kampfly-ejer knoklede til det sidste: Døde på sit kontor som 93-årig

Den franske mangemilliardær Serge Dassualt nægtede at slippe tøjlerne i sin familievirksomhed og døde mandag på sit kontor i Paris som 93-årig. Med en formue omkring 100 milliarder var Serge Dassualt en af Frankrigs rigeste mænd.

Den franske milliardær Serge Dassualt døde mandag på sit kontor i Paris. Han blev 93 år gammel. Fold sammen
Læs mere
Foto: ETIENNE LAURENT / POOL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kampfly, vin, kunstauktioner, udvikling af elektriske biler og software.

Den franske industriboss og mangemilliardær Serge Dassualt kastede sig i sin lange karriere som overhoved for familiekoncernen Groupe Dassault over lidt af hvert.

Den aldrende franskmand nægtede at slippe tøjlerne i sit spraglede konglomerat og døde mandag af et hjertestop på sit kontor i det centrale Paris. Han blev 93 år gammel.

Ifølge Forbes var Serge Dassualt god for omkring 100 milliarder kroner.

Nyheden om Serge Dassualts død blev mandag aften offentliggjort på avisen Le Figaros hjemmeside, som er ejet af Dassualt-familien.

Ifølge Le Figaro overvejede Serge Dassault aldrig at trække sig tilbage og lade sig pensionere. De seneste måneder havde den aldrende industriboss dog givet sig selv en anelse mere luft i kalenderen, lyder det.

Den franske præsident Emmanuel Macron reagerede straks på nyheden om dødsfaldet: »I Serge Dassault har Frankrig mistet en mand, som dedikerede sit liv til at udvikle et flagskib i fransk industri.«

Dassualt-familien er især kendt for at stå bag det kampfly, der skal udgøre en hjørnesten i det franske forsvar. Kampfly-typen med navnet Rafale er desuden blevet eksporteret til andre lande som eksempelvis Indien, Egypten og Qatar.