Fransk kändis-økonom skal forske i England

Den meget omtalte franske økonom Thomas Piketty har fået et deltidsjob som lektor inden for teorier om økonomisk ulighed på det engelske universitet London School of Economics.

Den franske økonom Thomas Piketty har opnået stor opmærksomhed for sin bog »Kapitalen i det 21. århundrede«. Det er ikke hverdag, at en bog om økonomi bliver en bestseller. Fold sammen
Læs mere
Foto: LEON NEAL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Manden bag økonomi-bestselleren »Kapitalen i det 21. århundrede«, Thomas Piketty, skal fremover undervise på den ansete engelske læreanstalt London School of Economics. Ifølge Financial Times skal den feterede franske økonom både forske og undervise i økonomisk ulighed på universitetet - og det på et nyoprettet institut på feltet.

Thomas Piketty, der står bag det værk, som flere erhvervsmedier har kåret til sidste års bedste business-bog, arbejder til dagligt som professor i Paris - og det på hele to universiteter. De job beholder han dog. Derfor er der umiddelbart også blot afsat fire dage årligt til forelæsninger af kändis-økonomen.

På London School of Economics er man begejstret for den franske fangst. Institutleder Mike Savage siger ifølge den britiske erhvervsavis, at ansættelsen udgør en »fantastisk« mulighed for instituttet for at etablere sig og sit navn.

»Øget ulighed er en af vores tids store udfordringer og en som det er bydende nødvendigt at vi adresserer. Vi har på LSE (London School of Economics, red.) en unik mulighed for at skabe et dynamisk og spændende center, som kan gøre en reel forskel, når det kommer til at forstå årsager og konsekvenser af ulighed,« siger Mike Savage ifølge Financial Times.