Fra ensomhed til tosomhed på 6 uger

Hvor møder man en potentiel ny kæreste hvis man er 57 år, enkemand efter 35 års ægteskab og nu single gennem halvandet år? Nettet åbner nye og undervurderede muligheder for at forvandle ensomhed til tosomhed. Styrkeprøven har set på dating-websites.

Læs mere
Fold sammen
Den naturlige flugt ud af den uvante ensomhed faldt i høj grad på arbejde og børnebørn. Efter et stykke tid kunne behovet for tosomhed ikke holdes fra døren. Måske var det bare en gå-i-byen-veninde han ønskede. Vi var i hvert fald ikke i tvivl; min svigerfar var nu klar til at møde en kvinde.

»Hvor møder man én, når man har min alder« faldt spørgsmålet en dag. Jeg syntes, at »Prøv på nettet« var et bedre bud end »i bridgeklubben«. Men jeg glemte et vigtigt forhold: Dét med kontaktannoncer er lidt lummert, lidt snavset. Specielt for den aldersgruppe. Så det blev ikke lige prøvet. Men jeg måtte se hvor mange kvinder på hans alder, der var på dating.dk. Jeg oprettede en profil på ham for at få lov til at søge. Syv minutter efter kom den første mail til ham. Derfra tog det fart. Mange mails og et par dates senere kunne han fortælle os, at der var en, som han specielt var på bølgelængde med. Han er nu - i ekspresfart - på vej ind i tosomheden. Dating-websites er ikke kun for de unge!

Peter Sønderby, dating.dk: »Dating-tjenester har tidligere været meget tabubelagt - den slag er vi heldigvis ved at være ovre - det ses tydeligt på de mange nye dating-tjenester skyder op«.

Lars Castenlund, scor.dk: »Vi bygger bro mellem den digitale og »virkelige« verden. Vi vil derfor hele tiden udvikle vores koncept, så vi kan give brugerne mulighed for at finde sammen digitalt, og herefter opleve ting sammen offline«.

Dating.dk vinder

Begge websites kunne godt gøre mere ud af, at guide nye brugere til at komme godt i gang med tjenesterne.

Begge tjenester har sikkert mange tilfredse brugere, men introduktion til at komme i gang, kunne nemt gøres bedre. Begge websites får kommentarer som disse: »Når man ikke er medlem, kan man ikke komme ind og se noget som helst. Det virker afskrækkende« og »Det er ikke en side, man bare starter på - her skal man nok skubbes i gang af en kender«. Peter Sønderby: »Vi tager det som en positiv og brugbar kritik. Især opgave 4 - om at være anonym overfor andre - det er ikke noget vi har tænkt nærmere over«.

Lars Castenlund fra Scor.dk: »Testen viser at vi forsat har en opgave i at forbedre Scor.dk set ud fra en brugers oplevelse. Sammenlignet med Dating.dk er der tæt løb på basisydelserne. Hvor Dating.dk´s profil lægger op til »find-en-kæreste«, har Scor.dk en mere erotisk profil. Vi konkurrerer derfor ikke direkte om de samme brugere. En del vælger dog alligevel at benytte både Scor og Dating samtidigt, for at øge chancerne. Der er fin plads til to store spillere på markedet som opfylder forskellige behov, og vi mener at Dating.dk gør deres arbejde rigtigt godt for netop deres målgruppe«.