F&P vil have omkostninger frem i lyset

Brancheorganisationen Forsikring & Pension erkender, at det er et problem, at fondsomkostninger ikke fremgår af kundernes årsopgivelse.

De indirekte fondsomkostninger ved pensionsselskabernes nye opsparingsprodukter skal frem i lyset.

Det mener brancheorganisationen Forsikring & Pension (F&P), der i øjeblikket arbejder på et sæt fælles retningslinjer, som skal give kunderne muligheder for at overskue de samlede omkostninger.

»Vi er bevidste om, at det er et problem, at alle omkostninger ikke fremgår af årsopgørelsen. Vi har allerede fremlagt en 18-punkts plan for mere åbenhed, og her fremgår det, at alle indirekte omkostninger skal frem i lyset,« siger vicedirektør i F&P, Carsten Andersen.

F&P fremlagde en lang række initiativer for mere åbenhed ved organisationens årsmøde i november, og bedre information om de samlede omkostninger står højt på ønskesedlen. Indtil videre kæmper man dog fortsat for at finde fælles standarder.

»Desværre er det ikke helt ligetil at få styr på alle omkostninger. Vi vil prøve at finde fælles retningslinjer for omkostningerne i både pensionsselskabernes egne fonde og i de eksterne investeringsforeninger. Det er ikke let, men vi er enige om, at kunderne skal kunne se de samlede omkostninger,« siger Carsten Andersen.

F&Ps ambition er, at oplysninger om de samlede omkostninger - indirekte såvel som direkte - vil blive tilgængelige for kunderne i løbet af et års tid.