Forvirringen er total: Skal barer lukke klokken 23 mandag for at åbne igen en time efter? »Det illustrerer meget godt de seneste to år for os«

Tirsdag udløber coronarestriktionerne, men som reglerne er nu, skal barer, restauranter og værthuse lukke mandag aften klokken 23. Hvad skal de gøre mellem klokken 23 og klokken 24?

Brancheorganisationen HORESTA efterlyser svar på, hvordan man skal forholde sig, når klokken slår 23 mandag aften. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På tirsdag udløber restriktionerne som bekendt også for barer, restauranter og værtshuse.

Men som reglerne er nu, skal de lukke klokken 23 mandag aften. Så hvad sker der, når klokken slår 23 mandag – er man nødt til at smide gæsterne ud blot for at kunne slå dørene op for dem igen en time efter?

Forvirringen er total, og hos brancheorganisationen HORESTA har man intet hørt om, hvad man skal gøre.

»Vi har ikke fået noget at vide endnu, så vi ved ikke, hvordan det kommer til at være. Men det er det, man umiddelbart kunne frygte, og det ville virke meget akavet og forunderligt at skulle lukke klokken 23 for så at kunne åbne igen en time senere,« siger Jannick Nytoft, administrerende direktør for HORESTA.

Han fortæller, at han allerede har fået flere henvendelser fra forvirrede barer og værthuse, der ikke ved, hvad de skal forberede sig på mandag aften.

»Vi kan ikke gøre andet end at sige til dem, at vi er enige i, at det er en udfordrende situation. Det giver nogle planlægningsmæssige udfordringer,« siger han.

Ifølge Jannick Nytoft er situationen et godt billede på, hvordan det har været at drive en restaurant, en bar eller et værtshus under pandemien, hvor der har været skiftende restriktioner, ofte med kort varsel for dem, de er gået ud over.

»Nu har vi været i undtagelsestilstand i mere eller mindre to år. Det er selvfølgelig en glædens dag 1. februar, når man kan åbne igen. Men den snubletråd, der ligger mellem overgangen 31. januar og 1. februar, illustrerer meget godt de seneste to år for os og de udfordringer, der har været,« siger han.

Udover forvirringen frygter man også hos HORESTA, at besværet kan afskrække kunder, der ellers gladeligt ville have fejret mandag aften, at vi atter kan vende tilbage til en normal hverdag.

Situationen burde man relativt nemt kunne løse med en bekendtgørelse, fortæller Jannick Nytoft. Og han er ikke i tvivl om, hvad der er behov for:

»Der skal komme en afklaring, og det skal være muligt også at holde åbent fra klokken 23 til 24, så vi får en naturlig indgang ind i 1. februar og det, som forhåbentligt bliver de nye tider fremover.«

Berlingske har forsøgt at få en kommentar fra Erhvervsministeriet, der henviser til Beskæftigelsesministeriet.

Beskæftigelsesministeriet er ikke vendt tilbage med svar inden deadline.