Fortsat vækst på privathospitaler

Sundhed. Privathospitalet Mølholm i Vejle fik igen fremgang i 2005-2006 og forventer yderligere vækst fremover, og direktøren mener, at det går godt for de fleste privathospitaler i Danmark.

De skærpede krav til det offentlige sygehusvæsen, blandt andet omkring ventetiderne, er med til at gøre driften af landets privathospitaler til en god forretning.

Således øgede Privathospitalet Mølholm i Vejle i 2005-2006 igen sin bruttofortjeneste med ti mio. kroner, mens resultatet blev forbedret med to mio. kroner.

- Vi er da også tilfredse med regnskabet, siger hospitalets adm. direktør siden august, Herluf Emil Mørch, der er cand.polit. og både har erfaring fra private og offentlige virksomheder.

Han afløste på direktørposten Mølholms cheflæge Peter Bjerring, der som en midlertidig løsning også havde påtaget sig direktørstillingen.

Mølholm har flere end 70 speciallæger tilknytter, nogle på fuld tid og andre, der er ansat i det offentlige sygehussystem på deltid af forskellig grad.

Bred fremgangFremgangen er over hele linjen og skyldes ikke mindst det stigende antal sundhedsforsikringer, men vi har også taget nye specialer ind, blandt andet fedmeoperationer, hvor vi mindsker størrelsen af mavesækken, og det har øget omsætningen, siger direktøren.

- Men vi har også nye specialer, som endnu ikke fylder ret meget, og så har vi også nye planer. Blandt andet vil privathospitalet opgradere på prostata-behandlinger ved tilknytning af en specialist på dette område.

Specielt det fortsat stigende antal sundhedsforsikringer samt stramninger om et års tid omkring ventetider i det offentlige sygehusvæsen giver anledning til optimisme i Vejle.

- Det er mit indtryk, at det går godt for de fleste privathospitaler, og udsigterne ser gode ud. Vi forventer en stigende efterspørgsel på vores kunnen, og blandt andet derfor har vi planer om nogle bygningsmæssige tilpasninger her på stedet, siger Herluf Emil Mørch.