Fortsat tegn på vedvarende opbremsning i Kina

Kinas fremstillings- og servicesektor viser fortsat tegn på en vedvarende opbremsning i verdens næststørste økonomi i marts. Dermed lægges der op til flere stimuli, hvis en skarpere opbremsning skal afværges.

Læs mere
Fold sammen

Det officielle Purchasing Managers Index (PMI) fra National Bureau of Statistics viser godt nok en stigning til 50,1 marts fra februars 49,9. Men samtidig falder marts PMI for servicesektoren og tangerer det hidtidige lavpunkt i januar på 53,7 fra februars 53,9.

Analytikerne havde ventet PMI-fremstilling på 49,7 ifølge en undersøgelse foretaget af Reuters. 50 adskiller aktivitetsudvidelse fra opbremsning.

- Efterspørgslen i de lokale og udenlandske markeder forblev svag, så fremstillingsvirksomhederne står over for et vist grad af pres, siger senior analytiker Zhao Qinghe fra National Bureau of Statistics.

Servicesektoren har været det eneste lyspunkt i Kinas aftagende økonomi gennem det år, og sektoren har udvidet kraftigt og skabt arbejdspladser, selv som aktivitet i fremstillingssektoren har været for nedadgående.

PMI-aflæsningerne har været ujævne i de seneste måneder, delvist på grund af det skrøbelige boligmarked, hvilket medfører, at servicevirksomheder i stigende grad bukker under for den bredere økonomiske opbremsning.

Den separate private undersøgelse fra HSBC af Kinas fremstillingssektoren viser 49,6 i marts. På trods af, at der er tale om en forbedring i forhold til den foreløbige aflæsning på 49,2, er der fortsat tale om en faldende aktivitet.

/ritzau/FINANS